De prinses en de Pijntjes

Er was eens een prinses met lange blonde haren, blauwe ogen en een schoenenkast gevuld met zilveren high heels en caoutchouc botten.    Ze hield van zomerse dagen, rijpe perziken en haar knight in shining armour.   Ze had een hekel aan boze stiefzussen, viswinkels en herhalingen van de Kampioenen.
Maar.. regelmatig werd de prinses geplaagd door de Pijntjes.  Gemene, felle Pijntjes. De ene dag gaven ze haar barstende migraine, de andere dag voerden ze oorlog in haar schouder   Steeds meer belaagden ze de prinses tot ze héél moe werd.  
Ze wilde die duivelse Pijntjes verjagen, maar wist niet hoe.  Zelfs de ridders van de Dafalgan Forte konden haar niet helpen.  De prinses ging raad vragen bij de tover-orde van de witte Imelda.  Maar daar wisten  ze enkel de naam van de Pijntjes, fibromyalgie, maar hoe ze te verjagen, dat wisten ze niet. 
Dus trok de prinses haar stoute schoenen aan (knalroze met glitters) en ging ze naar de burcht van de Gasthuisberg.  Daar woonden tovenaars, witte heksen en zage-venten.  Het was een lange zoektocht binnen in de burcht, langs rare doosjes, geflipte fototoestellen en vreemde wezens.  De prinses werd langs alle kanten onderzocht, er werd bloed afgetapt, ze namen foto’s en echo’s.  
Maar het maakte allemaal niks uit.  De professor-tovenaar wist ook geen oplossing.  De prinses moest het maar alleen zien te redden en zich er bij neerleggen. Dat zag ze echter niet zitten en ze begon zelf te vechten tegen de Pijntjes.  Ze verklaarde die gemene ondingen de oorlog.  De prinses wou niet opgeven, probeerde vanalles, soms met succes, dan weer met tegenslag...  Ondertussen had ze wel hulp van Meneer Vitruvius.  Vaak ging het een tijdje goed, maar dan kwamen die gemene Pijntjes weer opzetten.  Dan moest de prinses rusten tot ze weer kracht genoeg had om de Pijntjes weer te verjagen.  En zo ging het maar door… op en af   Maar de prinses gaf nooit ofte nimmer op, ze leefde nog lang en gelukkig, maar op het tempo van de Pijntjes… 

Links:

* Fibromyalgie.be
* Allesoverfibromyalgie.com
* Vlaamse Reumaliga
* Fibromyalgie.nl
* Me-cvs.be
* cvs-evenwicht
* Craniosacral therapy


Blog:

*Check-up 1